5. sep. 2019

Akademikerprisen: LEDON er i finalen

Legepladsproducenten LEDON med baser i Gram og Kolding skal repræsentere Syddanmark i den landsdækkende konkurrence den 7. november.

LEDON blev onsdag den 4. september udvalgt til at repræsentere Syddanmark i finalen af Akademikerprisen 2019.

Virksomheden LEDON producerer legeredskaber af høj kvalitet og med lang levetid. I 2017 flyttede LEDON en del af virksomheden til Kolding, samtidig med at de ansatte cand. mag. Søren Skøtt som ny designchef, og det har i den grad udviklet den familieejede virksomhed.

Akademikere skaber vækst

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en lille eller mellemstor virksomhed, der med akademisk arbejdskraft har skabt vækst.

”Grunden til vi ansatte Søren er, at han udvikler legeredskaber sammen med børnene. Det vil sige, at de redskaber børnene får at lege med er udviklet direkte sammen med brugerne. Og det gør dem i sidste ende til bedre produkter,” forklarer Simone Donbæk, som er marketingchef og medejer af LEDON.

Hun understreger det positive i, at akademikere stiller mange spørgsmål. Det kan skabe nye indsigter og bidrage med ny viden i en traditionel produktionsvirksomhed som LEDON. Ifølge marketingchefen kan det gøre dem bedre til at træffe de rigtige beslutninger.

”Min opgave hos LEDON er at sikre en kreativ vision for virksomheden. Men jeg er også helt nede i materien, når jeg udvikler legeredskaberne i samspil med børn,” forklarer Søren Skøtt.

Han mener selv, at han har skabt innovation og vækst ved at inddrage målgruppen i udviklingen af produkterne. Løsningerne er ikke længere blot baseret på mavefornemmelser, som de var, før han kom til.

Finalen: Prisuddeling i november

De nominerede til Akademikerprisen er udpeget af Akademikernes A-kasses regionale Advisory Boards. De indstillede skal som en del af nomineringsprocessen kunne redegøre for, at en eller flere akademikere har bidraget til at skabe vækst og innovation i virksomheden.

Den 7. november bliver det afgjort, om LEDON bliver vinder af Akademikerprisen 2019. Kåringen finder sted ved en prisuddeling på Langelinie Pavillonen. Læs mere om prisen her