2. sep. 2019

Akademikernes A-kasse lancerer sundhedsforsikring for ledige

Fra den 1. oktober 2019 er du som medlem af Akademikernes A-kasse dækket af en ny sundhedsforsikring ved navn AKA Sundhed.

Den nye sundhedsforsikring er unik for branchen, og den betyder, at du som ledigt medlem af a-kassen hurtigere vil kunne komme til undersøgelse og i behandling på samme måde, som mange beskæftigede kan via de sundhedsforsikringer, de har gennem deres job.

”Vi er stolte af at kunne tilbyde vores medlemmer denne service. Sundhedsforsikringen kan være med til at sikre, at vores ledige medlemmer får det bedre og på den måde kommer nærmere det job, de drømmer om,” siger Villy Dyhr, adm. direktør i Akademikernes A-kasse.

A-kassen har indgået en yderst fordelagtig aftale om sundhedsforsikringen. Ordningen betyder helt konkret, at medlemmer i tilfælde af ledighed vil kunne gøre brug af forsikringen via Dansk Sundhedssikring i det første år af ledigheden.

”For at introducere ordningen på en ordentlig måde får medlemmerne de første tre måneder gratis, og du vil som ledig allerede kunne gøre brug af forsikringen fra 1. oktober 2019,” forklarer Villy Dyhr.

Fra 1. januar 2020 betaler medlemmerne så 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen, hvilket er en meget lav pris for dækning af undersøgelser og behandling. Beløbet bliver opkrævet sammen med kontingentet, og du kan til enhver tid afmelde sig sundhedsforsikringen.

Hos Dansk Sundhedssikring forklarer adm. direktør Kent Jensen, at aftalen med Akademikernes A-kasse er den første, der er lavet, hvor ledige via en a-kasse får adgang til sundhedsydelser.

"For mig at se, er det et meget visionært initiativ, og vi håber da i den grad at kunne bidrage til, at ledige akademikere endnu hurtigere kan ramme arbejdsmarkedet," siger Kent Jensen.

Læs mere om AKA Sundhed her