Akademikere med iværksætteridéer kan nu få hjælp til at skabe morgendagens virksomheder, uanset hvor i landet de bor.
AKA har i løbet af de sidste tre år haft 420 startup-virksomheder gennem et målrettet startup-program i hovedstaden. Her har det vist sig, at 87 procent af alle deltagerne er kommet i beskæftigelse eller er fortsat med egen virksomhed, inden for et år efter programmet er afsluttet. Nu er Akademikernes A-kasse klar til at udrulle iværksætterforløb i alle landets regioner.
I en årrække har a-kassen med stor succes været rugekasse for nye vækstvirksomheder skabt af akademikere. Blandt succeserne er fødevarevirksomheden Wholi, der i dag sælger insektsnacks i en række store detailkæder; Lapee, der har udviklet urinaler til kvinder, og PurCity, der renser luften i verdens storbyer. Alle iværksættervirksomheder, der i dag tjener penge og skaber nye arbejdspladser.
Hjælp til iværksætteri i alle faser
A-kassen åbner op for, at akademikere med gode idéer til nye virksomheder kan få et skræddersyet iværksætterforløb. Her bliver de klædt på med de redskaber og råd, der skal til, for at idéen kan blive bæredygtig. AKA tilbyder også hjælp til startups, der er kommet lidt længere, og nu skal til at ansætte nye medarbejdere.
”Vi har nu et iværksættertilbud i hele Danmark, som dækker fra de helt tidlige iværksætterfaser og til skalering,” siger Mette Gregersen, vicedirektør i AKA.
Samarbejder med erhvervslivet og iværksættermiljøet
AKA’s regionale iværksætterkonsulenter arbejder tæt sammen med eksterne partner i iværksættermiljøet, så medlemmerne efter endt forløb enten kan komme videre i Akademikernes A-kasses egne forløb eller få hjælp til at komme videre i andre accelerator- og iværksætterforløb.
”I Akademikernes A-kasse oplever vi, at ønsket om et arbejdsliv som selvstændig eller freelancer er stigende. Arbejdsmarkedet udvikler sig, og det kan vi med de nye tilbud til iværksættere være en katalysator for,” siger Karina Balling, , chef for Startup og Rekruttering i AKA.
Læs mere om AKA Startup.