16. sep. 2019

4 finalister: Hvem skal vinde Kandidatprisen 2019?

Vi har nu fundet de 4 finalister, hvoriblandt vinderen af årets kandidatpris skal findes. Du kan stemme på din favorit på vores Facebook-side indtil mandag den 23. september kl. 12.00.

Vi har modtaget rigtig mange fine, søde og rørende indstillinger til Kandidatprisen. Adskillige studiekammerater, familiemedlemmer og kærester har levende beskrevet, hvorfor netop deres kandidat skal vinde.

Efter lange overvejelser er vi nu nået frem til 4 finalister. Du kan læse om dem herunder, og indtil tirsdag den 23. september kl. 12.00 kan du stemme på din favorit på vores Facebook-side.

Kandidatprisen går til en person, som har gjort årene på studiet bedre – en som har styr på det faglige, det sociale, og som sandsynligvis går en spændende karriere i møde. Det kan være alt lige fra en spirende iværksætter til hende i studiegruppen, der fik alle med og løftede hele flokken. Vinderen modtager udover æren 10.000 kroner.

Kandidatprisen 2019

Hassan

Hassan er cand. pæd. fra DPU og er indstillet af Huda, Hamze og Ahmed.

De fortæller:

Vi ønsker at indstille Hassan til Kandidatprisen, idet han har været en stor inspiration gennem årene på studiet i generel pædagogik. Han fortjener bestemt et stort klap på skulderen for hans ekstra indsats. 

Hassan Sabri har et stort varmt hjerte, når det kommer til at hjælpe børn og unge i krise, og som har udfordringer i deres hverdag. Og her benytter han sin kandidatuddannelse til aktivt at hjælpe familier, børn og unge, som befinder sig i en udsat position. 

Hassan har blandt andet holdt foredrag på institutioner og fritidsklubber, hvor han forsøger at bekæmpe social kontrol, og hvor han fremmer inklusion og trivsel gennem oplysning. Han har fx holdt foredrag for indvandreforældre, hvor han har oplyst konsekvenserne ved straf og hård opdragelse og om kognitiv udvikling. Han har derudover som frivillig holdt foredrag for lærerstuderende om lignende emner.

Han har motiveret sin medstuderende ved at vise sit store engagement, og det synes vi bestemt fortjener en belønning og omtale. Hassan indeholder en unik kombination af dedikation, faglig fokus og et ønske om at give en hjælpende hånd til børn og unge i udsatte positioner.

Assela

Assela er fra agrobiologi på Aarhus Universitet og er indstillet af veninderne Louise, Line og Sara.

De fortæller:

Fra dag ét på kandidatstudiet har Assela sprudlet med positiv energi og stort smil, mere end vi nogensinde har oplevet hos andre. Dette har smittet så meget af på alle omkring hende og løftet humøret på selv de mest trælse dage på studiet.

Assela er altid frisk på social samvær, uanset om det er at få en øl i fredagsbaren, tage hjemmebag med på kontoret eller tage et smut på brætspilscaféen nede i byen. Det er også tit hende, der tager initiativet og inviterer folk hjem til aftensmad efter en lang dag på studiet.

Assela har lavet et kæmpe projekt som en del af hendes speciale, som efterfølgende vil bidrage til hendes nystartede virksomhed ”Merry Berry”. Her kombinerer hun viden opnået gennem sin kandidatuddannelse i agrobiologi (planteernæring og sundhed) med hendes passion for bæredygtighed. Merry Berry er nemlig en virksomhed der laver sunde frugtsnacks til børn af overskudsfrugt, der ellers ville blive smidt ud.

Rasmus

Rasmus er fra sociologi på Aalborg Universitet og er indstillet til prisen af veninden Emilie.

Emilie fortæller:

Rasmus har fra begyndelsen af hans bachelor og kandidat været utrolig nysgerrig, opsøgende, engageret, ydmyg, interesseret og sindssygt dygtig. På studierne har han brilleret med hans helt unikke personlighed, hvor han har formået at blive en respekteret samt anerkendt studerende og ikke mindst en god ven, som altid har stået til rådighed.

Rasmus har altid været den, der til forelæsningerne har været exceptionel god til at stille reflekterende, relevante og uddybende spørgsmål til forelæserne, som har været til gavn for resten af hans medstuderende.

Han har ikke kun markeret sig som en dygtig studerende, hvor at det udefra set virker til det falder ham alt for nemt ind at forstå selv de sværeste teorier. Han har nemlig også været aktiv og social sammen med hans medstuderende, hvor han har ageret som den gode teamplayer, gode og lyttende ven og ikke mindst været aktiv i Gaden og skabt relationer for livet.

Julie

Julie er fra antropologi på KU og er indstillet til prisen af hendes veninde Amalie.

Amalie fortæller:

Julie er en af de mest imponerende mennesker, jeg kender. Hun er lynende skarp og har klaret sit studie i antropologi til UG med kryds og slange. Men det er ikke derfor, jeg har nomineret hende som årets kandidat. Det har jeg gjort, fordi Julie altid har sin dør åben og altid er klar til både at lytte og hjælpe.

Det har jeg selv oplevet utallige gange, senest da jeg befandt mig i en presset situation bagerst i en fyldt bus mod Tyskland og med en specialedeadline, som kom tættere på for hver kilometer, vi kørte. Julie sprang til og hjalp med referencer og layout, og jeg kunne ikke have klaret det uden hende.

Julie har samtidig været frivillig mange steder blandt andet i fagrådet på Institut for Antropologi, hvor hun har repræsenteret de studerende i udformningen af en ny studieordning. Julie har også langet utallige kopper kaffe over disken på Mellemrummet, som er Mellemfolkeligt Samvirkes støttecafe.

Mest af alt har Julie været en uvurderlig gave for Egmont Kollegiet, hvor hun har boet gennem sin studietid og været en del af diverse udvalg. På kollegiet har hun med en fantastisk social indsigt, og et misundelsesværdigt overskud, altid haft øje for at inkludere alle og få alle med. Med sit utroligt charmerende, varme og hjælpsomme væsen er Julie derfor året kandidat.