22. maj 2018

Nye EU-regler om databeskyttelse

Nye og strengere krav til opbevaring og behandling af data træder i kraft den 25. maj 2018. Vi har derfor opdateret vores processer og arbejdsgange.

EU har vedtaget en ny databeskyttelsesforordning. Reglerne træder i kraft den 25. maj 2018, og formålet er at beskytte dig og de personoplysninger, som virksomheder og organisationer håndterer.

Som en naturlig del af medlemskabet i Akademikernes A-kasse afgiver du oplysninger til os. Du behøver derfor ikke foretage dig noget i forhold til a-kassen.

Vi har det seneste år arbejdet med at implementere de nye regler i persondataforordningen. Det er en opgave, vi tager meget seriøst, og vi vil både nu og i fremtiden tage godt vare på vores medlemmers informationer.

Fokus på din tryghed

Persondataforordningen betyder blandt andet større krav til dataopbevaring og -behandling. Det indbefatter også regler om databeskyttelse gennem arbejdsgange, der sikrer, at uvedkommende ikke får adgang til data, og at data ikke opbevares længere end nødvendigt.

I Akademikernes A-kasse respekterer vi dit privatliv, og vi ønsker at være helt åbne omkring vores processer. Vil du vide mere om, hvordan vi håndterer data, kan du læse om vores Persondatapolitik og Cookiepolitik.