28. sep. 2018

Faglig inspiration til ledige på barsel

Nyt barselsnetværk giver medlemmer mulighed for at møde andre i samme situation og høre inspirationsoplæg ude hos de danske virksomheder.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Akademikernes A-kasse har indgået et samarbejde med barselsnetværket Inspired Beyond Babies. Som medlem på barsel kan du derfor få 20 procent rabat på månedlige foredrag og privat medlemskab.

Konceptet er tilrettelagt, så babyerne er en naturlig del af seancen, og der må ammes, pusles og leges. Men fokus er på dit behov for faglig sparring og udvikling.

”Det er svært for ledige på barsel at netværke og søge jobs, så her kan de få inspiration. Jeg fik ideen under mine egne oplevelser på barsel. Jeg havde brug for at komme ud, have voksensamtaler og få nyt input. Der var et tomrum, og jeg kan godt lide at udvikle mig,” fortæller Anne Sophie Sehested Münster, grundlægger og direktør hos Inspired Beyond Babies.

Fagligt afbræk

Møderne finder sted en gang om måneden fra klokken 10 til 13 ude hos forskellige virksomheder. Hver seance består af to timers fagligt oplæg fra specialister inden for fx ledelse, nudging, netværksrelateret salg, personanalyser og meget mere. Den sidste time er fokus på netværkssparring og refleksion om, hvordan du kan eksekvere på det, du har lært.

”Møderne er ikke kun for ledige. Jeg tilbyder konceptet som personalegode til virksomheder, så barsel ikke blot er en pause. Dem der har lyst kan få et afbræk, udvikle sig og komme styrket tilbage,” siger Anne Sophie.

Hun understreger, at hun sagtens kan forstå, at tilbuddet ikke appellerer til alle.  

”Det er helt okay at fokusere 100 procent på at være på barsel. De virksomheder jeg samarbejder med forstår, at deltagelsen er anonym. Det vil sige, at de ikke får besked om, hvilke af deres barslende medarbejdere der deltager i forløbet. Men det kan være en god investering for firmaerne. Undersøgelser viser nemlig, at cirka 30 procent skifter job under barsel,” siger hun.

Netværk dig i job

Ifølge Anne Sophie Münster finder mange jobsøgende arbejde via netværk. Det kræver dog, at man dyrker nye og eksisterende relationer, og det kan være svært på traditionel vis, når man har en baby, der er afhængig af en.

”Her har du en mulighed for at komme ud og møde folk fra spændende virksomheder, andre brancher og så videre. Nogle ledige har fået job via netværket ved simpelthen at tage kontakt til dem efter et af vores arrangementer. Det skaber muligheder at komme lidt ud,” siger hun.

Barselsnetværket holder månedlige foredrag i både Odense, Storkøbenhavn og Århus.