24. sep. 2018

Ema fra Syddansk Universitet vinder Kandidatprisen 2018

Det blev Ema Halimic fra biomedicin på SDU, der løb med årets kandidatpris. Hun kan nu se frem til en kandidatfest til en værdi af 25.000 kroner.

Vi er meget imponeret over de mange fine og rørende indstillinger, vi har modtaget til årets Kandidatpris. I det stærke felt udvalgte vi 4 kandidater, som både har klaret sig godt fagligt, men som også har bidraget til at gøre studietiden god for deres medstuderende. Efter en spændende finaleuge har vi nu fundet vinderen. Omkring 2.000 stemte på en af de 4 nominerede på vores Facebook-side, og over 800 af dem pegede på Ema Halimic som vinder.

Ema var indstillet til prisen af studiekammeraten Kristian Severin. Han fortæller, hvordan Ema altid er klar til at hjælpe andre studerende med deres opgaver og udfordringer.

”Jeg er super glad for nomineringen og indstillingen. Jeg blev meget rørt. Når man sidder i det og laver forskelligt arbejde, så tænker man ikke, at det er noget, man vil anerkendes for. Men alligevel, når man er færdig og får et skulderklap for det, er det bare super dejligt,” siger en glad vinder.

Har kæmpet for studiemiljøet

Ema har været særdeles aktiv under sin uddannelse. Blandt andet har hun været tutor og siddet i bestyrelsen i studenterforeningen Cellebiologisk Forening Odense. Her har hun arbejdet for at forbedre studiemiljøet og især mindske antallet af ensomme studerende.

Hun stod også i spidsen for en mentorordning, var aktiv i festudvalget, og hun har bidraget til diskussioner omkring udvikling af kurser og studieordninger.

Kristian, der nominerede Ema til prisen, skrev i sin indstilling:

”Hvordan Ema er kommet så flot igennem sin uddannelse, samtidig med at hun har deltaget i alle de ekstra aktiviteter, vil altid være mig en gåde.”

Om Kandidatprisen

Med prisen vil vi gerne hylde nyslåede kandidater, der igennem deres studietid har udmærket sig både fagligt og socialt. Det kan være alt lige fra en spirende iværksætter til hende i studiegruppen, der fik alle med og løftede hele flokken.  

Læs mere om Kandidatprisen og om hvordan du indstiller én eller flere af dine studiekammerater til Kandidatprisen 2019. Vi åbner for indstilninger i maj 2019. Hold øje med nyhederne på aka.dk.