3. mar. 2017

Nyt bestyrelsesmedlem: Jeg vil gerne hjælpe der, hvor andre synes, det er besværligt

Charlotte Juhl Groule er ny i Akademikernes A-kasses bestyrelse. Hun er tandlæge på Frederiksberg og er desuden tidligere bestyrelsesmedlem i Tandlægeforeningen. Vi tog en snak med hende om arbejdsmarkedet for tandlæger, a-kassens mission og hendes egen karriere inden for tandlægefaget. 

Som ny i bestyrelsen hvad er så dit umiddelbare indtryk af Akademikernes A-kasse?

Jeg har været rundt i huset, og det er ret unikt, sådan som folk arbejder. Medlemmerne bliver ikke set som klienter, og jeg mener, at der er ret afgørende, at man ikke reducerer folk til sagsnumre. Der er virkelig fokus på at coache og hjælpe medlemmerne her.

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud for tandlæger i øjeblikket?

Tandlæger er heldige, for der er ret lav arbejdsløshed. Sådan har det været i en del år. Det kan dog være svært at få job i de større byer, hvor folk jo har boet under uddannelsen og måske gerne vil blive boende efterfølgende. Men hvis man flytter sig lidt, er mulighederne mange, og jeg har indtryk af, at dimittenderne er gode til at sprede sig ud i landet.

Hvordan var din egen start på karrieren?

Da jeg blev færdig med studiet i København, søgte jeg nærmest alle de job, der var. Jeg kom til en del samtaler og valgte at takke ja til en stilling i en privat praksis Nordjylland. Det gjorde jeg, fordi jeg på det personlige plan svingede ret godt med den tandlæge, der ansatte mig, og jeg fik også blandt andet hjælp til at finde et sted at bo.

Hvad brænder du mest for inden for dit fag?

I Nordjylland fandt jeg ud af, at jeg godt kunne lide at behandle børn. Det fortsatte jeg med, da jeg senere vendte tilbage til Sjælland, hvor jeg fik job hos Frederiksbergs Kommunes Tandpleje. Jeg kom frem til, at jeg gerne vil arbejde med det, som andre måske ser som lidt besværligt. Jeg har fx også været med i et projekt, hvor jeg behandlede socialt udsatte, og jeg har også arbejdet med handicappede børn.

Er det den samme drivkraft, der nu har fået dig til at gå ind i a-kassens arbejde?

Det ved jeg ikke, om det er. Men jeg vil gerne påvirke tingene til det bedre, og jeg har længe været aktiv i fagpolitik i Tandlægeforeningen. Og så synes jeg, det er vigtigt, at man rammer ind i et godt og støttende system, hvis man bliver ledig.

 

Charlotte Groule

Charlotte Juhl Groule