6. jul. 2017

Startuppere gør det lettere at bygge hus

Iværksættere vil hjælpe dig igennem den jungle, du kan ramme ind i, når du bygger nyt hus. Fx vil de formidle kontakt til de helt rigtige entreprenører og sørge for, at du tænker grønt under processen.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Nybygger Gruppen hjælper dig med at bygge dit drømmehus. Det gør de ved at guide dig igennem hele processen – fra valg af entreprenør til specifik rådgivning om fx pris- og miljøovervejelser.

”Vi giver forbrugerne overblik over, hvilke spillere der er på markedet. På vores hjemmeside kan du vælge mellem forskellige ønsker og behov. Skal det fx være et lavenergihus, vil du selv have adgang til byggepladsen og så videre. Der er mange faktorer udover pris, som betyder noget,” forklarer Daniel Knutzen Thulstrup, som er medejer af Nybygger Gruppen.

Sammen med Nikolaj Kirk Jordansen og Casper Alling-Dam har Daniel skabt Nybygger Gruppen, da de oplevede et marked præget af uigennemsigtighed. 

”Det er ekstremt svært for nybyggere i dag at finde vej i markedet, når de skal have bygget et nyt hus. Markedet er domineret af 3-4 store aktører, som står for de fleste nyopførte huse. Men der er mange andre – og mindre – aktører, og de kan ofte gøre det for billigere penge,” siger Nikolaj.

Gratis vejledning

Det er gratis for nybyggere at bruge virksomhedens service. Pengene til firmaet kommer derfor fra entreprenørerne, som kan se fordelene ved, at Nybygger Gruppen skaber det helt rigtige match mellem dem og kommende husejere.

”Vi er til for begges parters skyld. Det er vigtigt for os at kunne stå inde for begge sider, så alle bliver glade. Det er jo store projekter, og for mange er det jo deres livs største investering at bygge hus,” siger Daniel.

Satser alt

De 3 iværksættere er i øjeblikket en del af Akademikernes A-kasses Startup-forløb, hvor de er i gang med at videreudvikle deres koncept.

”Den sparring vi har med folk her på Startup gør, at der er kommet mere tryk på, og vi har rykket os meget. Alene stemningen herinde med andre iværksættere gør, at man holder energien og motivationen og ikke laver overspringshandlinger,” fortæller Nikolaj.

De satser alle fuldt ud på projektet.

”Vi deler lejligheder med andre, så vi kan holde huslejen nede. Derudover har vi forstående kærester og bruger lidt af vores opsparinger, indtil der kommer gang i forretningen,” forklarer Daniel.

Vil bygge i udlandet

Nybygger Gruppen har allerede fået flere ordrer, og teamet har store planer for fremtiden.

”konceptet er sindssygt skalerbart. Så hvis vi kan oversætte platformen til andre sprog, kunne vi hurtigt udbrede det udover Danmarks grænser. Det ville være brugbart i mange lande,” siger Daniel.

Visionen er at gøre det så let for nybyggerne som muligt. Det vil sige at skabe en slags one-stop-shop, hvor du kan hente al den viden, du skal bruge for at bygge hus.

”Der er mange ydelser vi kan koble på – fx advokater der kan læse kontrakter, eksperter der kan rådgive om banklån i forhold til huskøb, samarbejde med byggesagkyndige og hjælp til nedrivning, før du går i gang med at bygge – så vi håber at kunne udvide pakken, ”slutter Nikolaj.