20. jul. 2017

Sommer: Gå nye veje i din jobsøgning

Det er sommer og ferietid, og mange jobdatabaser spytter kun halvt så mange annoncer ud som normalt. Derfor er sommeren et godt tidspunkt til at revurdere og tænke anderledes i forhold til din jobsøgning. 

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Måske har du brugt den samme strategi for længe uden positiv respons. Det kan også være, at du er gået i stå – eller aldrig rigtig kommet i gang – med kaffemøder og netværkspleje, og du søger nu kun på opslåede stillinger. Ifølge Charlotte Hildebrandt, som er karriererådgiver i Akademikernes A-kasse er det vigtigt, at du bevarer drive, energi og kreativitet i din jobjagt.

Hun ser sommerperioden som en oplagt tid til at afprøve nye og mere dialogbaserede metoder i din jobsøgning.

”Sommeren kan være en stille periode i forhold til opslåede stillinger. Det er dog sjældent, at virksomhederne lukker helt ned, og i nogle tilfælde er det cheferne, der sidder tilbage, og de har mere luft i kalenderen end ellers. Derfor kan det være en rigtig god idé at kontakte dem netop nu,” siger hun.

En telefonsamtale eller et kaffemøde med en leder kan give dig værdifuld indsigt i, hvad virksomhederne efterspørger - og måske endda føre til konkrete jobmuligheder. 

Samtidig mener karrierevejlederen også, at du bør skrue op andre steder, nu hvor der er færre jobannoncer.

”Det er måske denne sommer, at du skal satse mere på uopfordret jobsøgning,” siger hun.

Trim og polér dit cv

Du kan også bruge noget af sommeren på at lave et kvalitetstjek af dit cv og dine ansøgninger. Er de helt skarpe og afspejler de netop de kompetencer, som bliver efterspurgt inden for din branche?

Kig også på din LinkedIn-profil. Stemmer din beskrivelse overens med den måde, du ønsker at fremstå? Undersøg gerne, hvordan andre personer med en lignende baggrund præsenterer sig selv.

”Med opdateret og velsmurt ansøgningsmateriale er du klar, når der efter sommeren igen bliver slået flere stillinger op. Men glem ikke at holde fast i de metoder og arbejdsgange, som du forhåbentlig får afprøvet henover sommeren,” slutter Charlotte Hildebrandt.