10. nov. 2017

Nye dagpengebesparelser er en dårlig idé

Ifølge Weekendavisen vil regeringen skære på dagpengeområdet. Det er især unge under 30, der vil blive ramt denne gang, og Akademikernes A-kasse tager afstand fra udspillet.

I forbindelse med udkast til forhandlinger om en ny erhvervs- og vækstpakke vil regeringen spare på dagpengeområdet. Formålet skulle være at finansiere forbedringer indenfor iværksætteri og aktiehandel.

Ifølge Weekendavisen vil regeringen i sit udspil sænke dagpengene for unge under 30 med flere tusinde kroner om måneden til det samme beløb, som i dag gælder for unge under 25. Og der er samtidig lagt op til, at dimittender skal underlægges en fire måneders karensperiode, inden de kan få dagpenge.

”Det er selvfølgelig først og fremmest ærgerligt for de dimittender og lønmodtagere, der står til at blive ramt. Men det rammer potentielt meget bredere end det, fordi vi er inde og røre ved fundamentet under det velfungerende danske arbejdsmarked. Et forslag som dette vil få mange gode forsikringsliv til at overveje deres a-kasse-medlemskab. Og hvis de stærke på arbejdsmarkedet begynder at vælge a-kassen fra, fordi de ikke får nok ud af at være med, så tipper balancen til fare for hele forsikringssystemet. Bundlinjen er, at regeringen gambler med balancen på det danske arbejdsmarked,” siger Allan Luplau, bestyrelsesformand i Akademikernes A-kasse.

Læs mere om sagen her.