7. nov. 2017

Gardin Lis fra Randers vinder Akademikerprisen 2017

Ved prisfesten i Børsbygningen tirsdag aften blev det virksomheden Gardin Lis fra Randers, der løb med sejren.

Gardin Lis har siden ansættelsen af en akademiker udviklet sig fra at være en lokal gardinbutik til en eksportvirksomhed i vækst. Og det sikrer nu virksomheden fra Randers Akademikerprisen 2017.

Lis Bilde, som står bag Gardin Lis, ansatte for nogle år siden Brian Sørensen, der er uddannet cand.scient.pol. Og det er et særsyn i en branche, hvor normen er at eje og drive en gardinbutik som en mindre lokal forretning, indtil man går på pension.

Samarbejde mellem fagligheder skaber vækst

I dag er Lis kvinden bag en virksomhed med 36 ansatte og kunder over det meste af Danmark og i udlandet.

”Gardin Lis får årets pris, fordi hun er gået foran med at vise i praksis, hvordan dygtige akademikere i samarbejde med andre faggrupper kan bidrage til at skabe nye muligheder og flere arbejdspladser – også uden for de områder og brancher, de måske var uddannet til i første omgang,” siger formand fra Akademikernes A-kasse, Allan Luplau.

Ikke bare Lis Bilde, men også Brian Sørensen gik nye veje med ansættelsen. Det er de færreste med en samfundsvidenskabelig universitetsuddannelse, der finder arbejde i en gardinvirksomhed. Men det har været en succes for alle parter.

”Vi tror på, at det giver mening at samarbejde mellem faggrupper i en virksomhed som vores. Så vi er selvfølgelig stolte over, at nogen udefra kan se værdien i det,” siger Lis Bilde.

52 kæmpede om titlen

I alt 52 virksomheder var i år indstillet til Akademikerprisen, og fire var nominerede. De tre andre nominerede var Induflex fra Nordjylland, Easyfood fra Syddanmark og Hansen Flødeis fra Østdanmark

LÆS OGSÅ: Her er de 4 nominerede til Akademikerprisen 

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015. Formålet er at sætte fokus på de job- og vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i private virksomheder. En analyse fra Akademikernes A-kasse og Djøf viser, at ansættelsen af en akademiker skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større overlevelseschancer.