11. sep. 2017

Finalefeltet: Mød de 5 nominerede til Dimittendprisen

Vi har modtaget mange indstillinger til Dimittendprisen 2017. Og selvom det har været svært at vælge blandt alle de gode kandidater, er vi nu landet på 5, hvoriblandt vi kårer en vinder. Mød dem her.

Den endelige vinder af Dimittendprisen får – udover den fornemme titel og æren – også en flot dimittendfest for 20 venner til en værdi af 25.000 kroner. Vinderen kåres i starten af oktober.

Charlotte Amalie Lindegaard Petersen – Design & Innovation, DTU

Charlotte Amalie Lindegaard Petersen

Charlotte er blevet indstillet af hendes veninde Laura. Laura beskriver Charlotte som et virkelig godt menneske, der både er fagligt dygtig og altid er der for sine medstuderende. Hun giver gerne en hånd med i regnetimerne, eller når der skal moduleres i CAD. Samtidig har hun siddet i Studierådet, været en del af studiestartindsatsten for nye studerende og haft flere studierelevante jobs ved siden af uddannelsen. I sit speciale har Charlotte valgt at skrive om forbedring af toiletforhold i flygtningelejre. Et område som får alt for lidt opmærksomhed, men er livsvigtigt for mange mennesker. Og det er karakteristisk for Charlotte. Hun vælger ikke sine projekter ud fra prestige, men fordi hun ønsker at gøre en forskel for andre mennesker.

Elin Mogensen – Idræt, Aarhus Universitet

Elin Mogensen

Elin er indstillet af hendes storesøster, Vita. Søsteren fortæller, at Elin er kendt for et positivt livssyn, et gigantisk smil og en smittende latter. Hun er født eventyrlysten og har blandt andet været praktikant hos Det Grønlandske Selvstyre og frivillig ved De Olympiske Lege i Rio. Elin inspirerer og udfordrer mennesker, og hun deler altid gerne ud af sin viden og sit humør.  Hun skrev speciale i samarbejde med ISCA (International Sport and Culture Association) og har siden været ude hos organisationen og andre steder for at præsentere sit projekt. Elin beriger de steder hun færdes, og hun blev derfor også valgt til at holde talen ved dimensionen for samtlige dimittender ved det Sundhedsvidenskabelig Fakultet i Aarhus.    

Emil Jakobsen – Farmaceutisk Videnskab, Københavns Universitet

Emil Jakobsen

Emil er indstillet af Lasse, som er professor og har været specialevejleder for Emil. Lasse fortæller, at Emils vilje til at arbejde hårdt for at opnå sine mål har været tydelig siden første dag. Emil har aldrig lagt skjul på sine ambitioner om at blive en dygtig hjerneforsker, og det har drevet ham til at arbejde benhårdt i laboratoriet. Indtil videre har det ført ham til ophold på flere udenlandske topinstitutioner samt resulteret i en videnskabelig publikation som førsteforfatter. Derudover har han bidraget markant til studiemiljøet på farmaceutuddannelsen. Han har i fire år været med til at arrangere studiestart for nye studerende, og han har også fungeret som studievejleder på uddannelsen i mere end 3 år. Kort sagt indeholder Emil en unik kombination af dedikation, hårdt arbejde og socialt engagement.

Laura Fuglsang Bech – Medicin, Aalborg Universitet

Laura Fuglsang Bech

Laura er indstillet af sin veninde Lotte. Hun beskriver Laura som ekstremt dygtig, flittig og engageret. Hun hjælper altid sin medstuderende, men finder samtidig tid til at lave andre projekter – fx frivilligt arbejde i en cafe for udsatte børn. Derudover har hun udgivet en videnskabelig artikel på baggrund af sit bachelorprojekt, og hun forsker også på en børne-medicinsk afdeling. Efter afsluttet studie er Lauras drøm at blive børnelæge, og Lauras gamle klinik-buddy Lotte er sikker på, at hun kan opnår præcist det, hun vil.

Sasha Tolstoy – Molekylær Biomedicin, Københavns Universitet

Sasha Tolstoy

Sasha er indstillet af tre af sine medstuderende. De fortæller, at Sasha er helt fantastik, både når det kommer til faglige og det sociale på studiet. Hun har været frivillig i studenterorganisationen Synapse, hvor hun har været med til at bygge bro mellem universitet og industri inden for Life Science-sektoren. Samtidig har hun gang i adskillige andre projekter, og hun er blandt andet mentor for gymnasiestuderende, der håber på at komme ind på molekylær biomedicin. Derudover finder hun altid tid til at være en god kammerat og hun er et naturligt og afholdt omdrejningspunkt i alle de sammenhænge hun indgår.