12. okt. 2017

DTU’er vinder Dimittendprisen

Charlotte Amalie Lindegaard Petersen fra DTU er årets dimittend. Akademikernes A-kasse har netop kåret hende som vinder af årets konkurrence.

Charlotte Amalie Lindegaard Petersen fra Design & Innovation på DTU er årets Dimittendprisvinder. Prisen modtager hun for sit faglige og sociale engagement på studiet.

Charlottes veninde Laura, som står bag indstillingen, beskriver Charlotte som et virkelig godt menneske, der både er fagligt dygtig og altid er der for sine medstuderende.

Til det svarer Charlotte: ”Alene det at min veninde Laura har nomineret mig, synes jeg, gør hende til en bedre dimittend end jeg. Men jeg er så glad og meget benovet og ydmyg over det”.

Vil forbedre forhold i flygtningelejre

Charlotte har været særdeles aktiv under sin uddannelse. Blandt andet har hun siddet i Studierådet, været en del af studiestartindsatsten for nye DTU’ere og haft flere studierelevante jobs ved siden af uddannelsen.

I sit speciale valgte Charlotte at skrive om forbedring af toiletforhold i flygtningelejre. Et område som får alt for lidt opmærksomhed, men er livsvigtigt for mange mennesker.

”Der er ikke mange, som har skrevet om det emne. Og måske derfor har jeg fået interessetilkendegivelser fra Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Folkekirkens Nødhjælp,” fortæller Charlotte.

Fest på vej til jobbet

Dimittendprisvinderen er stadig på udkig efter det rigtige job, men det er ligeså meget et spørgsmål om at finde den helt rigtige hylde.

”Jeg kom lidt for sent til overrækkelsen af prisen, da en rekrutteringskonsulent ringede til mig. Han skulle have hele min livshistorie, så jeg er fortrøstningsfuld. Det handler om lige at finde sin niche,” forklarer hun.

Indtil Charlotte finder drømmejobbet, kan hun fejre sit afsluttede studie med Dimittendprisen og præmien, som er en fest for 25 venner.

”Jeg er lige flyttet i ny lejlighed, så måske jeg skal holde en kombineret dimittendfest og housewarming,” slutter hun.

 

LÆS OGSÅ: Finalefeltet: Mød de 5 nominerede til Dimittendprisen