28. aug. 2017

Bedre vilkår for frivilligt arbejde

En bred politisk aftale betyder, at du må udføre mere frivilligt arbejde, hvis du er på dagpenge eller efterløn.

Regeringen har sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale indgået en aftale om at lempe reglerne for ulønnet arbejde. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet på deres hjemmeside.

Det betyder, at du kan lægge flere timer i organisationer, foreninger og klubber, og det er gode nyheder ifølge Niels Bjerre, som er vicedirektør i Akademikernes A-kasse. Han forklarer, at a-kassen generelt anbefaler, at man overvejer de muligheder, der kan være inden for frivilligt arbejde.

”Kommer der fx en jurist og spørger, om det kunne være en god ide at lave noget frivillig retshjælp i ledighedsperioden, vil vi selvfølgelig sige, at det er en god ide,” siger han.

Og han understreger, at hvis man griber det rigtigt an, kan frivillige arbejde være med til at styrke din profil.

”Jeg er overbevist om, at man sagtens kan få nogle erhvervsegnede kompetencer gennem frivilligt arbejde. Lad os sige, at du som dimmitend er blank på forretningsforståelse: Hvordan hænger en organisation egentlig sammen, hvem er det lige, der er hvem? Arbejder du som frivillig i en større organisation, er det jo nogle af de ting, du får kendskab til, og som du kan tage med videre i et lønnet job,” siger Niels Bjerre.