14. nov. 2017

Akademikernes A-kasse er blandt Danmarks 10 bedste arbejdspladser

Tirsdag aften blev de bedste danske arbejdspladser officielt kåret ved en prisoverrækkelsesfest i Cirkusbygningen i København. I år fik Akademikernes A-kasse det bedste resultat nogensinde med en 10.-plads.

Danmarks bedste arbejdspladser var tirsdag samlet i Cirkusbygningen for at fejre hinanden. Flere medarbejdere fra Akademikernes A-kasse deltog i festen, og de kunne her se sidste års 15.-plads blive vekslet til en flot 10.-plads.

Placeringen er resultatet af en målrettet indsats fra organisationens side. For udover at ville hjælpe akademikere i job og være Danmarks bedste a-kasse, så ønsker Akademikernes A-kasse også at være et forbillede, når det kommer til arbejdsmiljø og -kultur.

”Det er medarbejdernes fortjeneste, at vi er nået dertil, hvor vi er i dag. Det er deres engagement, der gør, at både medlemmer, samarbejdspartnere og kolleger oplever Akademikernes A-kasse som et positivt sted at være,” siger Michael Valentin, adm. direktør i Akademikernes A-kasse.

Målsætning nået

Med placeringen i år opfylder a-kassen målsætningen formuleret efter fusionen i 2013, hvor IAK og AAK gik sammen og blev til Akademikernes A-kasse. Målet var at komme blandt de 10 bedste danske arbejdspladser, hvilket altså nu er en realitet.

For at nå dertil har det været afgørende, at værdierne ikke bare er luftige ord på brochurer og hjemmesider, men at de bliver brugt og udlevet hver dag. Derfor følger Akademikernes A-kasse hele tiden op, evaluerer og gentænker værdierne, og et ambassadørkorps af medarbejdere har til opgave at holde dem i fokus.

Ansatte er dommere

Det er virksomhedernes egne medarbejdere, der bedømmer arbejdspladserne i konkurrencen. Blandt andet skal de svare på, om de mener arbejdspladsens ledelse er troværdig, om de føler sig respekteret, har en følelse af stolthed i deres arbejde samt et godt fælleskab med kolleger.

Udover medarbejdernes evaluering er der udarbejdet kulturprofiler for alle virksomhederne på listen. Her skal HR og ledelsesgruppen svare på spørgsmål om kommunikation, læring, belønningssystemer medarbejderindflydelse og socialt liv.

Se hele listen her.