24. jul. 2017

Akademiker i Netto-job: Urimelig hetz mod ledige

Mads er akademiker og arbejder i Netto. Han mener, at medier og politikere skaber en unfair fortælling om ledige akademikere, der ikke vil tage visse typer job.  

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Mads Tourlin er uddannet journalist og har derudover en cand. public.-grad i digital design og kommunikation. For nogle uger siden hørte han Radio24syvs indslag om ledige akademikere, der ikke vil arbejde i Netto. Det fik ham til at søge job hos detailkæden, hvor han har arbejdet deltid som 1. assistent i en måneds tid.  

”Jeg blev provokeret af Radio24syvs historie og Mattias Tesfayes opdatering på Facebook, hvor han kritiserer akademikere for at være forkælede. De konkluderer på baggrund af et par enkelte akademikere, der er blevet kapret foran jobcenteret. Og det er helt urimeligt,” siger han.

Som uddannet journalist mener Mads ikke, at vinklen holder, da den ene akademiker i radioudsendelsen ikke var helt afvisende over for et job i Netto, og den anden gerne ville arbejde i Nettos bagland. Og Han er skuffet over, at politikere og medier på den måde skyder på ledige akademikere.

”Jeg vil gerne råbe både politikere og journalister op og gøre mit til, at de ikke laver en sådan hetz mod ledige akademikere en anden gang. Historien er baseret på enkeltsager, og man bliver taget lidt på sengen, hvis man bliver spurgt nede på jobcenteret, om man vil arbejde i Netto. Det er klart, at nyuddannede først og fremmest søger stillinger inden for det, de er uddannet til,” siger han.

Afsøger alle muligheder

Før Mads begyndte i jobbet hos Netto, havde han en periode som ledig – suppleret med flere virksomhedspraktikker og løntilskudsjob. Men han blev frustreret over, at de ikke førte til faste stillinger. 

 ”Virksomhedspraktik og løntilskud er fint i forhold til at få erfaring. Men det skal også føre til noget, og jeg synes ikke, at jeg kom tættere på at få en fast stilling på arbejdspladserne, på trods af, at jeg arbejdede igennem for en lav dimittendsats og brugte af min dagpengeperiode,” siger han.

Mads’ mål er stadig at komme ud og bruge sine kompetencer fra uddannelserne igen. 

”Jeg søger job som kommunikationskonsulent, IT-projektleder, journalist og lignende. Og på sigt er det den vej jeg skal,” slutter han.

 

Artiklen er blevet opdateret den 25. juli, 2017 kl. 22.
Mads er blevet fritstillet af sin arbejdsgiver. Han bad kort forinden om en frigørelsesattest, så han som deltidsansat kunne søge om supplerende dagpenge.