2. nov. 2016

Startup: Udvikling af den sunde romkugle

Efter den officielle åbning tirsdag skal iværksætterne nu i gang med deres projekter. Vi mødte 2 piger, som sigter mod at ændre vores snackvaner.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Tirsdag den 1. november åbnede Akademikernes A-kasse den nye iværksætteretage, Startup, på Vester Farimagsgade i København.

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, holdt åbningstalen og fik sammen med repræsentanter for dansk erhvervsliv mulighed for at se de nye lokaler.

Men nu hvor skåltalerne er afviklet, skal arbejdet i gang. Og allerede onsdag morgen er iværksætterne ved at finde sig til rette, så ideerne og potentialet kan blive udfoldet mest muligt i løbet af de 3 måneder, forløbet varer.

Nytænkning af lækkersult

Annette Villadsen og Nina Vellev er helt nye i iværksætter-gamet. De håber på, at det intensive Startup-program kan hjælpe dem til at modne og finpudse deres idé.

”Vi er i gang med at udvikle sunde snacks, da vi mener, at man ofte mangler et sundt alternativ til den sukkertrang, der rammer om eftermiddagen,” fortæller Nina.

Pigerne har blandt andet udviklet en sund romkugle, som de satser på kan friste, når den lille sult rammer mellem måltiderne. Ideen kom, da de selv manglede et produkt som det, og projektet har gradvist vokset sig større.

”Vi blev færdig med vores studier i sommer, og vi starter derfor helt fra scratch. Vi gik og udviklede vores ideer hjemme i køkkenet men savnede input i forhold til ideen. Vi håber, at vi i Startup kan få modspil og sparring, og at der bliver stillet kritiske spørgsmål til vores projekt, så vi kan udvikle os,” siger Annette.

Hjælp og støtte

Annette og Nina kan se frem til at få solid sparring og rådgivning fra erfarne iværksættermentorer. Akademikernes A-Kasse har nemlig indgået et samarbejde med Venture Cup, som har stor erfaring med at løfte og inspirere startup-talenter.

”Vi kan virkelig bruge den hjælp, vi får på stedet her. Vi er jo meget tidligt i processen, og skal blandt andet have fundet et navn til vores virksomhed og lavet en hjemmeside,” slutter pigerne.