25. aug. 2016

Nyt samarbejde skal få flere akademikere i job i Frederikshavn

Jobcenter Frederikshavn og Akademikernes A-kasse indgår samarbejde om at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Frederikshavns virksomheder.

Pressemeddelelse fra Akademikernes A-kasse.
Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er en af de største udfordringer for en række af Frederikshavns virksomheder – og dermed en barriere for vækst og udvikling i Nordjylland.
 
Derfor indgår Jobcenter Frederikshavn og Akademikernes A-kasse nu et samarbejde om i fællesskab at sikre, at virksomhederne får den kvalificerede arbejdskraft, de skal bruge, og at ledige akademikere – både lokale og fra andre dele af landet – får kortere vej ind på jobmarkedet i Frederikshavn.  
Vi vil give virksomhederne i Frederikshavn den mest lige vej til succes med deres rekruttering. Og når det handler om akademikere går vi nu sammen om at udvide rekrutteringsmulighederne. Sammen vil vi formidle kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og tiltrække flere højtuddannede medarbejdere og borgere til Frederikshavn, siger arbejdsmarkedschefen i Frederikshavn, Flemming Søborg.  
”Vi har en klar mission i Akademikernes A-kasse: vi får akademikere i job. Det gør vi ved at sikre det rigtige jobmatch mellem vores ledige medlemmer og virksomheder. Det er ikke bare en gevinst for virksomheden og det enkelte medlem – det er en gevinst for Frederikshavn. Al erfaring og evidens taler sit eget tydelige sprog. Det er lig med vækst og arbejdspladser – også for andre faggrupper – når en højtuddannet medarbejder bidrager med ny viden, nye ideer og kreativitet”, siger direktør Michael Valentin fra Akademikernes A-kasse.  
Konkret vil jobcentret og A-kassen samarbejde om rekrutteringen, når virksomhederne efterspørger højtuddannede. A-kassen vil søge efter kvalificerede kandidater - både lokalt og uden for lokalområdet - og jobcentret og A-kassen vil herefter sammen formidle kontakt mellem kandidater og virksomhed. Målet er, at en henvendelse behandles inden for 24 timer.  
Aftalen præsenteres ved at heldags-arrangement den 25. august, hvor Akademikernes A-kasse møder politikere og erhvervsfolk blandt andet på Frederikshavn Havn og på Orskov Yard.
Pressen er velkommen til dele af arrangementet, og der er pressebriefing samt underskrivelse af samarbejdsaftalen på Knivholt klokken 14.
 
Nærmere information:
Akademikernes A-kasse: Birgitte Schierning, mobil: 2280 5486 / e-mail: bsc@aka.dk
Jobcenter Frederikshavn: Flemming Søborg, mobil: 2948 3163 / e-mail: flso@frederikshavn.dk