22. dec. 2016

Iværksættere vil gøre events og foredrag til deleøkonomi

Et team af unge iværksættere på Akademikernes A-kasses Startup-forløb vil gøre det let at blive foredragsholder. Med deres nye app kan du hurtigt og nemt beskrive dine kompetencer, så virksomheder og organisationer let kan finde og booke dig til events og foredrag.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

David Odgaard Ravn og Kyle Hansen-Doyle er nystartede iværksættere. De er lidt over halvvejs igennem Akademikernes A-kasses 3-måneders Startup-forløb. Sammen med resten af deres 6-personers team er de i gang med at udvikle en eventplatform ved navn Event Collective, hvor oplægsholdere og interesserede publikummer nemt kan finde hinanden.

”Firmaer løber en risiko, når de booker en dyr oplægsholder, og her vil vi gerne skabe en platform, som opfordrer unge til at gøre det i stedet. For der er mange unge talenter, som er eksperter på specifikke områder, og som gerne vil ud og tale om deres ekspertise. Det er bare ikke nemt at komme ud på markedet. Det kan vi hjælpe med,” forklarer David Odgaard Ravn.

Tanken med Event Collective er at skabe en platform, hvor passion og vidensdeling er hjørnesten. David og Kyle har derfor brugt tid på at opbygge et stort og alsidigt netværk, og når de går i luften til februar, kan de matche studerende med virksomheder eller organisationer, der efterspørger skræddersyede events.

”Vi tror på, at der er meget talent og viden på fx universiteterne. Og vi skaber mulighed for, at studerende, dimittender, freelancere og iværksættere kan bruge deres faglighed og hobby til at holde foredrag, etablere sig og tjene penge,” siger Kyle Hansen-Doyle.

Oplæg skal udvikle virksomheder

David og Kyle vil skabe et system, hvor alle events under 10.000 kroner umiddelbart kører af sig selv via deres hjemmeside og app. Men på sigt er ambitionen at kunne tilbyde virksomheder større pakker. Dvs. fx sende 20 foredragsholdere ud. De kan så være med til at innovere og udvikle virksomheden i forløb over flere uger eller måneder med forskellige oplæg og workshops.

”Da vi startede var vores fokus på rollen som bookingagent, men nu er vi mere ovre i at være en IT-platform – det vil sige et automatiseret system. Vi har i teamet stået for 250 events over de sidste år i andre sammenhænge, så vi kender området og ved, hvad oplægsholdere og virksomheder efterspørger,” fortæller David Odgaard Ravn.

Ifølge de 2 iværksættere bliver systemet intuitivt og nemt at bruge.

”Målet er, at en foredragsholder får besked direkte via app’en, hvis der er et nyt job. Og afregning foregår også herigennem. Vi tænker også allerede internationalt, da systemet let kan udvides til at dække langt udover Danmarks grænser,” siger Kyle Hansen-Doyle.

Startup sliber profilen skarp

Den 1. november i år rykkede David og Kyle ind i Akademikernes A-kasses iværksætterkontor Startup. Under det intensive 3-måneders forløb får de sparring og rådgivning fra mentorer og andre iværksættere.

”Det har givet os helt enormt meget at være her. Før mødtes vi bare af og til hjemme hos en af os, og at være på Startup har gjort, at vi nu tænker og agerer mere som en rigtig virksomhed,” fortæller David Odgaard Ravn.

Teamet er endnu ikke CVR-registreret, de har ikke lanceret hjemmeside eller er på sociale medier, men alligevel har de allerede solgt de første 6 løsninger, og de er derfor sikre på, at de har fat i noget.

”Vi lancerer vores service i starten af 2017. Indtil da får vi skærpet vores pitch og fortællingen om, hvem vi er, og hvad vi kan. Det har givet os meget i vores udvikling at være en del af Startup og netværke med nogle erfarne folk, som har kørt virksomhed i mange år,” forklarer Kyle Hansen-Doyle.

Læs mere om Startup her, og besøg også Event Collectives hjemmeside.