29. sep. 2016

Vinder af dimittendprisen 2016: Andreas Kristian Gjede fra CBS

”Ildsjælen, igangsætteren, topdimittenden og vigtigst – den gode kammerat” er overskriften på den indstilling, som 8 af Andreas’ studiekammerater gik sammen om at sende til Akademikernes A-kasse. Og Andreas er netop nu blevet kåret som vinderen af Dimittendprisen 2016.

BAGGRUND: Det er ingen hemmelighed, at det kan være krævende at få et speciale i hus. Ligesom det ofte er en udfordring at lande det første job. Det ved vi alt om i Akademikernes A-kasse. Og samtidig anerkender vi, at det er idéerne fra de dimitterende kloge hoveder, der skal drive samfundet fremad. Derfor oprettede vi for første gang i år 'Dimittendprisen'. Prisen går til en nyuddannet, der har udmærket sig inden for en eller flere af følgende kategorier:

Dimittenden har:

  • opnået relevant erhvervserfaring gennem studiejob, praktik eller netværk
  • udvist ekstraordinær kreativitet i form af faglig nytænkning,
  • opnået ekstraordinært flotte faglige resultater på sit studie,
  • gjort en markant forskel i det sociale liv på sit studie,
  • frembragt en viden, som kan bidrage til at skabe nye arbejdspladser.

 

Andreas modtager prisen, fordi han er en usædvanlig dygtig, flittig og engageret dimittend, der i sin studietid har udmærket sig akademisk og studenterpolitisk, som en visionær igangsætter og som en god kammerat.

Et par udpluk fra Andreas’ studietid: Medstifter af CBS’ nye studenterhus for innovation, en bacheloropgave om hvordan forholdet imellem stat, universitet og den studerende påvirker uddannelseskvaliteten, et speciale hvor Arla blev rådgivet om udvikling af virksomhedens kultur - og studenterindvalgt i CBS’ bestyrelse, hvor han repræsenterede 22.000 studerende.   

- Min udprægede faglige nysgerrighed blandet med mit praktiske og sociale engagement er nok det, jeg har lært allermest af i løbet af studietiden. Det ikke kun at teoretisere og reflektere over praksis, men også at praktisere og afprøve det teoretiske er super spændende. Dette lille læringsunivers plus den frihed og fleksibilitet, som jeg som studerende har oplevet at have, er noget af det, jeg vil huske allermest tilbage på og forhåbentligt trække med mig videre i mit karriereliv, fortæller Andreas.

Naturligt engagement For Andreas er det naturligt at involvere sig i sin omverden, der hvor han er - han kan ganske enkelt ikke lade være. Men hvor henter han energien og motivationen fra i sit store engagement?

- Når jeg samtidig kan se nogle attraktive udfordringer og opleve at gøre en mærkbar og meningsfuld forskel for mine studiekammerater og den bredere omverden, så kommer energien helt af sig selv, fortæller Andreas smilende og fortsætter: For mig har det altid ligget meget naturligt at engagere mig, når jeg føler en stærk passion for noget og turde være ambitiøs i mit arbejde. Her bliver jeg glad ved tanken om, hvor langt vi er nået med realiseringen af  'Student and Innovation House' som det fremtidige internationale knudepunkt for studenterengagement og innovationskraft, siger Andreas

Andreas’ råd til andre studerende er, at man kaster sig ud i noget man brænder for, og samtidig prioriterer sin tid og energi og vælger noget fra ind imellem, for man kan ikke være lige engageret alle steder hele tiden.

En fest der kan huskes Med dimittendprisen modtager Andreas et gavekort på 25.000 kr. til at holde en fest for vennerne. Og hvordan, den fest skal spænde af, er ikke planlagt endnu, men måske det vil blive slået sammen med hans 25- års fødselsdag. Succeskriteriet for festen har Andreas dog på plads: Om 10 år vil vennerne stadig snakke om den fest han holdt, da han i 2016 blev årets dimittend.