27. jan. 2016

Aarhus-akademikere præsenteret for vestjyske karrieremuligheder

Onsdag den 27. januar var 100 jobsøgende akademikere samlet til et virksomhedsarrangement i Akademikernes A-kasse i Aarhus, hvor blandt andre Siemens og Bestseller fra Brande var dukket op. ”Karrieremulighederne derude er enorme”, siger vicedirektør i Akademikernes A-kasse, Mette Gregersen.

Pressemeddelelse fra Akademikernes A-kasse.

Der er akademiske jobs at finde derude, hvis blot man vil flytte eller pendle fra de større universitetsbyer. Det var hovedbudskabet ved onsdagens karriere-arrangement i Akademikernes A-kasse i Aarhus, hvor 100 ledige akademikere blev præsenteret for en række vestjyske virksomheder fra Brande og omegn.

”Vi inviterede de akademiske medlemmer og de vestjyske virksomheder ind i vores lokaler for at facilitere en slags karriere-dating,” siger Mark Baumgarten, der er key account manager i Akademikernes A-kasse og som sammen med Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande står bag det storstilede arrangement.

Han uddyber:”Der har været en fuldstændig overvældende interesse for arrangementet, hvor 100 ledige kunne deltage. Men vi har simpelthen været nødt til at oprette en venteliste, fordi så mange har ønsket at deltage. Og under dagens arrangement har både ledige og virksomheder fundet hinanden.”

Vicedirektør i Akademikernes A-kasse og ansvarlig for a-kassens erhvervsrettede indsats, Mette Gregersen, fortæller, at samarbejdet mellem storbyakademikerne og virksomhederne lidt udenfor de store byer er blandt a-kassens helt store fokusområder.

”For os er det fuldstændig afgørende at få de kloge hoveder sendt i arbejde. Og mens der ofte viser sig at være mange akademikere i storbyerne, er der ofte et væld af akademiske arbejdspladser lidt udenfor storbyerne,” siger hun og fortsætter:

”Det er vores fornemmeste opgave at matche arbejdssøgende akademikere op med virksomhederne ude i landet. For arbejdspladserne er – som arrangementet i dag også har vist – derude. Nu skal akademikerne bare rykke med. Karrieremulighederne er enorme.”

Dagens arrangement i Aarhus er det første af sin slags, og i Akademikernes A-kasse skruer man fortsat op for den erhvervsrettede indsats. Planen er derfor også at arrangere flere lignende events fremover, så de kloge hoveder fortsat kan bringe deres talenter i spil. I hele landet.