17. jun. 2015

Ny app coacher jobsøgende til drømmejobbet

De bedste og mest efterprøvede redskaber til succes med jobsøgningen er samlet i en ny app, som Akademikernes A-kasse gør tilgængelig for alle.

Pressemeddelelse fra Akademikernes A-kasse.

Øvelse gør mester. Det udsagn er der nok ikke mange, der kan argumentere imod. Men hvordan kan man øve sig i at imponere til jobsamtalen, når der aldrig er nog-en generalprøver? Det er svært. Men med lanceringen af den nye app JobCoach gør Akademikernes A-Kasse det lidt lettere. Direkte på din telefon får du et levende opslagsværk udi den svære kunst at score drømmejobbet. Komplet med personlighedstest, øvelser og korte undervisningsvideoer – godt guidet af den ambitiøse a-kasses dygtigste jobkonsulenter.

Én af dem hedder Fredi Falk Vogelius, og den erfarne jobkonsulent er drivkraften bag JobCoach. Han har fyldt app’en med de erfaringer, 10 år og 8.500 timers coaching af jobsøgende, har givet ham.

- Når vi har samtaler oplever vi igen og igen, at de jobsøgende ikke kender deres styrker, og derfor har de svært ved at sælge sig selv. Vi har manglet et redskab, som de kan bruge til at øve sig, og det er hele grundidéen bag JobCoach: At tilbyde et værktøj, der hjælper jobsøgende – alle jobsøgende – med at forberede sig godt, fastholde deres fokus og at bruge deres energi rigtigt, fortæller Fredi Falk Vogelius.

Og det er vitterligt alle, der kan få glæde af det 10 dage lange forløb, JobCoach sender dig på. For app’en er gratis og tilgængelig for alle uanset uddannelse, a-kassemedlemskab og om man er dimittend eller langtidsledig.

- Vi har i undersøgelser set, at den største barriere for de jobsøgende er deres nervøsitet for at fejle. Vi håber, at JobCoach kan give dem en mulighed for at øve sig i fred og ro, så selvværdet kan få et nøk opad og de kan få en succesoplevelse. Måske stoler de så lidt mere på egne evner i næste ansøgning eller til næste samtale, fortæller Fredi Falk Vogelius.

JobCoach kan hentes til både iPhone og Android og indeholder Danmarks eneste helt gratis personlighedstest af DISC-typen og et 10 dage langt coachingforløb, hvor brugeren hver dag får en ny opgave at forholde sig til. I én af dem stiller en video typiske samtale-spørgsmål, som brugeren skal besvare, mens telefonens kamera kører. I en anden skal brugeren vurdere sine største styrker.

JobCoach

- Det er pudsigt, men vores største personlige styrker er som regel dem, det er sværest for os at sætte ord på, for ’det er jo bare noget, vi gør’. Jeg har en drøm om, at JobCoach vil hjælpe folk med at få styr på deres styrker, så de kan få det job, de drømmer om, siger Fredi Falk Vogelius, der håber, at både jobcentre, jobsøgende og de mange nye dimittender vil tage app’en til sig og bruge den som et redskab på vej mod drømmejobbet.

Fakta om JobCoach

  • JobCoach er udviklet af Akademikernes A-Kasse som en slags gave til Danmarks jobsøgende i anledning af, at a-kassen runder 200.000 medlemmer.
  1. JobCoach indeholder bl.a. en personlighedstest af typen DISC. Testen er baseret på William Moulton Marstons teorier fra 1928 om menneskers adfærd i organisationer. DISC-testen er særligt velegnet i forbindelse med jobsøgning, fordi den ser helt målrettet på, hvordan en person agerer på jobbet. Testen er bl.a. meget brugt i ansættelsessammenhænge.
  1. JobCoach har ti trin som bringer brugeren ud af på en ‘coaching-rejse’ der bl.a. har fokus på: Det gode CV, Personlige styrker, Det daglige fokus, At bruge sit netværk, Den gode præsentation, A-kassens rolle, Aktiv jobsøgning, Research på virksomheden, Geografisk mobilitet og Udarbejdelse af en ugeplan for jobsøgning.
  1. Miracle står bag den tekniske del, mens Fredi Falk Vogelius har produceret indholdet.

For yderligere information:

Chefkonsulent

Fredi Falk Vogelius

fvo@aka.dk

4050 3911

Digitaliseringschef

Søren Hou Præst

spr@aka.dk

6162 9245