18. dec. 2015

Akademikernes A-kasse: Positivt med nye regler om supplerende dagpenge

Partierne bag dagpengeaftalen fra efteråret har aftalt nye regler om supplerende dagpenge. Samtidig er det besluttet, at reglerne om overskydende timer fjernes. Akademikernes A-kasse glæder sig over den nye aftale.

Pressemeddelelse fra Akademikernes A-kasse.

Der er netop landet en ny politisk aftale vedr. supplerende dagpenge. I Akademikernes A-kasse tager man positivt imod den nye aftale.

”Det er meget positivt, at der hurtigt er blevet fundet en bedre løsning, når det gælder supplerende dagpenge,” siger vicedirektør i Akademikernes A-kasse, Niels Bjerre.

Han uddyber:

”De ledige får bedre mulighed for at bevare retten til supplerende dagpenge. Og har du deltidsarbejde, så er du nu engang tættere på arbejdsmarkedet, end hvis du er ledig. Bedre ret til supplerende dagpenge giver os en yderligere mulighed for at hjælpe de ledige i job. Og det er jo netop kerneopgaven for os som a-kasse. Vi er særligt glade for muligheden for at forlænge perioden med ret til supplerende dagpenge”

Niels Bjerre fortæller desuden, at det er positivt, at man som ledig beholder retten til supplerende dagpenge i hele den måned, hvor retten ellers normalt ville udløbe. Med andre ord mister man med den nye aftale ikke retten til supplerende dagpenge midt i en måned. Han glæder sig desuden over, at reglerne om overskydende timer bortfalder.