Webinar: Hvordan får du og din virksomhed succes med at onboarde unge?

Vidste du, at en fjerdedel af alle nyansatte forlader deres stilling igen inden for det første år?

Når I har ansat en ny medarbejder, er der en forventning til, at han eller hun hurtigst muligt er inde i jobbet og kan performe. Det kræver en god start og stiller krav til formulering af indsatser og ansvarsområder, oplæring, opfølgning og kommunikation med den nye medarbejder.

Samtidig har de fleste nyansatte et stort behov for at føle sig som en del af arbejdspladsen og kulturen fra dag ét i jobbet, og især de nye generationer, der er på vej ud på arbejdsmarkedet, har helt andre forventninger til jobbet og arbejdspladsen end tidligere.

Det kan derfor være en særlig udfordring og kræve en særlig fokus og indsigt at onboarde og fastholde unge.

Webinaret

Få inspiration, værktøjer og dialog om onboarding tirsdag d. 18. maj kl. 14:00-16:00, når Akademikernes A-kasse inviterer Christian Harpelund, CPO ved Leapeo, og Ninna Thuris, Konsulent ved Leapeo, samt Mikkel Sandal Hansen, konsulent ved Pluss Leadership, til at dele deres viden og erfaringer om emnet.

Vi dykker ned i nogle af de konsekvenser en fejlslagen onboarding kan have og hører om, hvordan du og din virksomhed kan arbejde med de unge og deres forventninger. Du får blandt andet svar på:

 • Hvilke hovedudfordringer er der i onboarding af unge nyuddannede?
 • Hvad kendetegner de nye generationers holdninger og værdier i forhold til arbejde?
 • Hvilken fokus skal I have for at lykkes med onboarding?


Webinaret er gratis, og du kan tilmelde dig via linket her.

Tilmeldingsfristen er mandag d. 17. maj kl. 16:00

Har du spørgsmål til webinaret, kan du kontakte Jakob Lützen på lju@aka.dk eller Rikke Hegnby på rhh@aka.dk

Program

 • Velkomst ved Helle Mørk Balling, HR-chef Akademikernes A-kasse
  Helle giver en kort indflyvning til emnet onboarding

 • Oplæg ved Christian Harpelund og Ninna Thuris, Leapeo.
  Christian og Ninna vil fortælle om værdien af onboarding af nyuddannede, hovedudfordringer på rejsen og strategier for onboarding af nyuddannede. Oplægget efterfølges af en kort spørgerunde.

 • Kort pause

 • Oplæg ved Mikkel Sandal Hansen, Pluss Leadership.
  Mikkel vil give indblik i unge generationers mindset og forventninger til arbejdslivet, og give råd til, hvordan man som leder kan hjælpe unge med at få en god start. Oplægget efterfølges af en kort spørgerunde.

 

 • ”On-board” - tips & tricks med Christian, Ninna og Mikkel
  Skyd fra hoften, og få svar på nogle af de emner, vi ikke nåede omkring i oplæggene.

 • Tak for i dag

 

Om oplægsholderne

Christian Harpelund er uddannet organisationspsykolog og har arbejdet med organisationsudvikling, leder- og medarbejderudvikling siden 1997.

Christian er passioneret fortaler for virksomheders professionalisering af onboardingdisciplinen, er medstifter af Leapeo og forfatter til bogen ”Onboarding - flyvende fra start”. 

Du kan få adgang til bogen som e-bog her.

Ninna Thuris er nyuddannet erhvervspsykolog og en del af Leapeo’s konsulent korps, hvor hun arbejder med strategisk brug af onboarding til at integrere, accelerere og skabe tilknytning hos nye medarbejdere.

Ninna har forsket i talent management og arbejder pt. med at kortlægge nyuddannedes udfordringer samt relevante onboarding strategier for akademikere i første job.

Mikkel Sandal Hanesen er medforfatter af bogen #YOUNGSTER, der beskriver 5 dogmer til at tiltrække og fastholde unge talenter. Den giver indblik i unges mindset, livssyn og ideer om arbejdslivet.  

Mikkel har rådgivet offentlige organisationer og private virksomheder om tiltrækning, ledelse, udvikling og fastholdelse af unge og arbejder desuden som mentor for ledige unge.

Du kan downloade et 99 siders gratis uddrag af bogen #Youngster