Konference:
Hvordan kan akademikere gøre en forskel i små og mellemstore virksomheder?
Når akademikere får foden indenfor i små og mellemstore virksomheder, kan de ofte gøre en stor forskel og være med til at tage virksomhederne til det næste niveau. Men der er et stort uudnyttet potentiale – for både akademikere og de små og mellemstore virksomheder (SMV) – i at se mulighederne i hinanden.
Til årets konference og fejring af Akademikerprisen dykker vi ned i de gode eksempler på, hvordan højtuddannede kan bruge deres kompetencer i SMV, og hvordan virksomhederne kan få øjnene op for akademikerne og sikre, at de får det maksimale ud af at tage nye fagligheder med ombord.
Du kommer blandt andet til at få konkrete eksempler på, hvordan akademikere og SMV-ledere skaber det gode samspil, og hvordan universiteter og erhvervsorganisationer arbejder med at sikre koblingen mellem nyuddannede og erfarne akademikere og SMV.
Oplægsholdere

Hanne Leth Andersen er rektor og professor ved Roskilde Universitet. Hun er blandt andet optaget af at få fagligheder og mennesker til at spille sammen, så man bruger hinandens styrker.

Brian Mikkelsen er direktør i Dansk Erhverv og tidligere medlem af Folketinget, hvor han repræsentererede Det Konservative Folkeparti. Han er tidligere kultur-, justits-, økonomi-, og erhvervsminister.

Tune Hein er ledelsesrådgiver, forfatter og en af landets førende eksperter inden for ledelse og organisation. Han har blandt andet skrevet bogen “Disrupt dig selv”, der handler om fremtidens arbejdsmarked og “Future of Work”-begrebet.
Facilitator

Rie Helmer Nielsen er en dansk journalist og tidligere studievært på DR og TV 2/Lorry. Hun er i dag selvstændig kommunikationsrådgiver med fokus på facilitering af onlinemøder på den moderne, hybride arbejdsplads.
Prisuddeling
Den 22. november skal vi kåre en vinder blandt de 4 finalister. Mød dem her:
BM Byggeindustri er specialiseret i træbaseret modulbyggeri, og har ansat en uddannet filosof, Thomas Sørensen, som bæredygtighedsansvarlig. Thomas er blevet en vigtig brik i virksomhedens omstilling til bæredygtigt byggeri, og håndterer bæredygtigheds-certificering og de daglige arbejdsprocesser vedrørende systematisering og håndtering af byggesagerne. I arbejdet har han trukket på sin uddannelse og undervisningserfaring for at sikre forståelse og indsigt i overgangen til bæredygtigt byggeri hos såvel medarbejderne i produktionshallerne som montagefolkene på byggepladserne.
Klosterbryggeriet - Skanderborg
Klosterbryggeriet er et familieejet øl- og mostbryggeri, der i 2020 ansatte cand.mag. i filosofi Henrik Flensborg. Siden da har han hjulpet bryggeriet igennem en gennemgribende kommunikativ digitalisering, så der blandt andet ikke længere er brug for fysiske kundebesøg. Derudover var han med til at tilpasse virksomhedens aktiviteter til de corona-nedlukninger, som ramte bryghuset hårdt.
Maturix leverer teknologi til måling af cement og er indenfor de sidste par år gået fra at være en iværksættervirksomhed med nogle få millioner i omsætning til i dag at have en tocifret million-omsætning. For to år siden ansatte virksomhedens stiftende ingeniører Mathias Jensen, der har en kandidatgrad i filosofi. Han har siden ansættelsen stået for at udvikle og strukturere virksomhedens support, lager, værksted med mere. Han har derigennem været en vigtig bidragsyder til, at Maturix kan have den rigtige mængde varer på hylden, hvilket har været altafgørende for virksomhedens vækst.
MTB-Tours holder til i Hareskoven, som danner ramme for et af Københavns bedste mountainbike-spor. Her står de for værksted, butik, café, events og mountainbike-udlejning. En nyansat kandidat i humanfysiologi, Simon Udsen Grandjean, har tilføjet en helt ny produktlinje hos virksomheden ved navn “MTB-skolen”. Produktet, der omfatter alt fra kurser, til børne-camps, og heldagsworkshops, er et direkte resultat af det arbejde, Simon har skabt.
På Akademikerpris-siden kan du læse mere om prisen og de små og mellemstore virksomheder, der tidligere år dystet om prisen.